Stort och ökande intresse för cannabis inom den svenska vården.

Intresset för att få lära sig mer om medicinsk cannabis inom den svenska vården har ökat enormt under de senaste två månaderna. Aureum Healthcare har nu inom loppet av mindre än två månader fått förfrågningar från ett hundratal vårdgivare runt om i Sverige. Det är lika många konsultförfrågningar som på hela första halvåret i år, från vårdgivare som nu vill veta mer om hur smärtbehandling med medicinsk cannabis ges och fungerar.

“De vill nu helt enkelt lära sig mer om medicinsk cannabis, så självklart ska vi utbilda. Varför ska vi på Aureum vara de enda i Sverige som jobbar med denna mycket effektiva behandlingsmetod mot bland annat svår smärta? Vi vill att alla läkare på alla vårdcentraler i hela Sverige ska kunna erbjuda sina smärtpatienter denna behandlingsmetod” säger Aureum Healthcares styrelseordförande Therese Nader.

Den högspecialiserade smärtkliniken Aureum Healthcare har sedan början av 2022 genomfört utbildande vårdkonsultationer till ett hundratal vårdgivare, både inom primärvård och specialistvård, gällande farmakoterapi med medicinsk cannabis i Sverige.

Den 27 maj i år stod Aureum Healthcare som medarrangör till Stockholm Medical Cannabis Conference 2022. Efter det har intresset hos svenska vårdgivare ökat kraftigt. Över hundra vårdgivare från norr till söder har nu de senaste sju veckorna kontaktat Aureum Healthcare för att få veta mer.

Något hundratal vårdkonsultationer avseende medicinsk cannabis kanske inte låter så mycket men det är det, speciellt med tanke på det stigma som omgärdar och har omgärdat läkemedlet. Tidigare har alldeles för många läkare i Sverige totalt vägrat prata om cannabis med patienten, oavsett hur “trasig” patienten varit av smärta och alldeles för mycket opiater.

“Det här är ett stort steg framåt för Sveriges alla smärtpatienter, speciellt dem som idag lider av inte bara svår kronisk smärta utan också av livsfarliga biverkningar och beroenden av opiater. Nu kommer vi hjälpa alla de vårdgivare i Sverige som vill lära sig mer om hur och när medicinsk cannabis bör användas som behandlingsmetod inom den svenska smärtvården” säger Angelica Örnell, vd Aureum Healthcare.

Aureum Healthcare erbjuder utbildningspaket med högaktuella kurser, seminarier och workshops för vidareutbildning inom farmakoterapi med medicinsk cannabis. Utbildningsinsatserna riktar sig till vårdgivare, vårdpersonal, apotek och farmaceuter, samt beslutsfattare inom hälso- och sjukvård och omsorg i hela Sverige.

För mer information se: https://app.aureumlife.se/login/

“Äntligen vaknar den svenska vården och vill nu lära sig mer om medicinsk cannabis. Det ska jag och mina kollegor hjälpa vårdsverige med” säger Stefan Broselid som är doktor i molekylär farmakologi, cannabisforskare och utbildningsledare hos Aureum Healthcare.

Utbildningsteamet består av farmakologen Stefan Broselid, läkaren Orzala Pazhman och Aureum Healthcares vd Angelica Örnell. För apotekare och vårdgivare som är i behov av vårdkonsultation gällande enskilda patienter är konsultationen helt kostnadsfri.

Vårdgivare som önskar delta i seminarier och workshops kan be om offert här: https://app.aureumlife.se/login/

Idag leder Aureum Healthcare utvecklingen i Sverige inom området, och har en stor kunskapsbank för behandling av smärta och tremors med medicinsk cannabis. Man har sedan start 2020 behandlat tusentals patienter. Inom kort kommer man öppna nya mottagningar i bland annat Göteborg och Lund. Under nästa år planerar man att etablera sig i Finland och Norge med högspecialiserade smärtmottagningar.

Idag kan patienter från både Norge och Finland söka till vårdenheten vid Sankt Görans, Stockholm. Både för fysiska eller digitala läkarbesök och vid förskrivning kan man hämta sin medicin på apotek i Sverige.