Forskning, utveckling och samarbeten

Det sker massiv forskning kring medicinsk cannabis i världen och det är ett arbete som vi bidrar till och följer. Vi kommer att presentera intressanta resultat, studier, nya idéer och upptäckter i vårt nyhetsbrev. Du som prenumererar på våra nyheter kommer att hålla dig ständigt uppdaterad.

Våra forskarteam är i huvudsak uppdelade i tre enheter:

  • Teknik- och miljöteamet som gör våra anläggningar hållbara.
  • Hortonom och odlare som tar fram nya strains (stammar) till våra odlingar.
  • Läkemedelsteamet som formulerar, utvecklar och kliniskt testar nya preparat.

Ett av våra huvudfokus är att ta fram och kategorisera nya och historiska strains, utifrån läkemedelsindustrins önskemål och patientens behov av anpassade läkemedel.

»I början av 2020 kommer jag att inleda en jakt efter bästa möjliga förökningsmaterial och strains, tillsammans med branschkollegor från Nordamerika och Danmark. Målet är att hitta rätt strain för rätt sjukdom. Själv har jag Crohns och har haft möjligheten att prova olika sorters medicinsk cannabis. Då har jag känt att vissa sorters strains hjälper bättre än andra.«

– Andreas Mikulic, odlingschef Aureum Agricol AB

Forskningen kring hampaväxten, “marijuana” och dess cannabinoider har pågått i tusentals år och varje dag startas flera nya studier runt om i världen. På sikt kommer det här arbetet att ge större förståelse för patientens behov och mer effektiva läkemedel. Det är en utveckling som vi ämnar leda.

Framtiden

Inom fem år planerar vi att släppa flera nya preparat inom terapiområdena tremor, multipel skleros (MS), cerebral pares (CP), neuropatisk smärta, epilepsi, stressbesvär och kronisk trötthetssyndrom (ME).

Vi rekryterar

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt efter energiska och motiverade medarbetare som delar våra visioner. Läs mer under vår karriärsida.