Ny webb för Aureum Life

Pressmeddelande 2019-08-02:

Läkemedelsföretaget Aureum Life AB lanserar idag sin nya webbplats. Bolaget presenterar bland annat ambitiösa planer för medicinsk cannabis på den svenska marknaden och berättar om flera kommande anläggningar för både odling och produktion.

»Ett viktigt jobb för nya webbplatsen är att rekrytera de akademiska kompetenser vi söker; läkemedelskemister, forskare, hortonomer och civilingenjörer. Vi går ut hårt för att bygga upp det team vi behöver för att nå bolagets ambitiösa mål.«

– Therese Nader, vd Aureum Pharma

Aureum Life är Sveriges första och idag enda läkemedelsbolag som både odlar, producerar och utvecklar sina egna preparat med medicinsk cannabis. Under våren 2020 kommer de att starta upp sin första helt egna odlingsanläggning i Grekland, följt av odlingar i Zimbabwe och Swaziland senare samma år.

Deras preparat med medicinsk cannabis släpps på svenska marknaden med start december 2019. Först ut är mjukgelskapseln Aurenelin och tegranulatet Aureteén. Båda läkemedlen kommer i en svagare styrka med 18 % CBD och 1 % THC, och initialt med licenskrav.

I mitten av 2020 lanseras Aurevapein, en förångningsvätska i olika styrkor. I slutet av 2020 eller början av 2021 släpps Spirabilin och Auresacculin. Det sistnämnda blir världens första buckalkudde (ungefär som “portionssnus”) med högre THC-halt.


För mer information:

Christian Engström, Presskontakt

+46 (0)70-663 37 80
christian.engstrom@aureumlife.se