Aureum Life på plats i London!

Delar av Aureum Lifes ledningsgrupp på plats i London för att besöka en av Europas viktigaste mässor och mötesplats för den gryende europeiska cannabisindustrin. Konferensen genomfördes den 2-3 maj på Barbican i Londons finansdistrikt, och Angelica Örnell, Operativchef Aureum Life, samt Stefan Broselid, Forskningsledare/ medicinsk och vetenskapligrådgivare, hade många intressanta möten som vi kommer berätta mer om vid ett senare tillfälle…

”Det var ett nöje att delta i årets konferens av Cannabis Europe i London under veckan, att få engagera mig i fascinerande samtal med deltagare från hela världen.

Ett framgångsrikt evenemang som tillhandahåller en plattform för branschfolk att ansluta och dela idéer. Det var en ovärderlig möjlighet för mig att få nya insikter och lära av experter på området. En hel del viktiga kontakter skapades och därmed möjligheter till framtida samarbeten, jag hoppas att jag inom kort kan berätta mer om de samarbeten som har skapats och jag ser fram emot nästa konferens!” – Angelica Örnell

Man träffade också på Moa Lilly, reporter på nyhetssajten Cannabis i Fokus.

2018 så hölls den första Cannabis-Europe mässan i Barbican Centre i London. Nu 2023, 5 år senare, så är vi tillbaka på samma plats för att fortsätta följa hur frågan drivs runt om i Europa.

Sedan starten har mässan hållts i London, Toronto, New York, Madrid och Paris och agendan är tydlig:

”Cannabis Europa är stolt över att konsekvent leverera innehåll av högsta kvalitet – presenterat av ledande auktoriteter inom sitt område – som tar upp ämnen och teman som är centrala för den globala tillväxten inom cannabisindustrin.”

Eventet har varit fullspäckat med kända ansikten och stora namn inom cannabisindustrin. Det var dessutom en betydande mängd akademiker där. Normalt när man tänker på en cannabismässa så är det lätt att fastna vid ”stoneridén” om det. Man glömmer lätt bort att det finns en hel värld medicinskt bakom kulisserna. En värld där haschtomtarna inte vågar sig till.

Vi har forskare och läkare från hela världen. Innovatörer och framtidsspanare. Forskare som nyfiket följer varje steg fram, och tillbaka som vi tar i cannabisforskningen. Det är den världen vi är på väg in i, och som Cannabis-Europe har visat oss finns.

Ja, i 2 dagar har redaktionen varit på plats och följt den utveckling som blivit. Med en fantastisk idé om framtiden och med en massa kontaktskapande så är vi nu tillbaka i Sverige för att driva vår sak vidare.

Otto Larsson
Chefredaktör cannabisifokus.se

Aurea Care Medical Science Journal är en vetenskaplig online-tidskrift som riktar sig till läkare, sjuksköterskor, apotekare, forskare och andra yrkesverksamma inom sjukvårdssektorn som vill utbilda sig inom fysiologin kring det endokannabinoida systemet och den vetenskap som ligger till grund för att förstå de medicinska egenskaperna hos cannabis. Tidskriften är inte av peer-review-typ och publicerar inte originalforskningsstudier. I stället publicerar vi vetenskapligt validerat utbildningsmaterial, sammanfattningar av vetenskapliga studier, experter-åsikter, intervjuer, med mera. Innehållet består av originaltexter producerade av ledande åsiktsbildare inom den globala medicinska cannabis-sektorn.

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Aurea Care Medical Science Journal är Stefan Broselid, Ph.D. Stefan är en framstående forskare med en doktorsexamen i molekylär farmakologi och en djup kunskap och intresse för hur det endokannabinoida systemet påverkar hälsa och sjukdomar. Hans personliga mål med tidskriften är att den ska fungera som en organiskt växande samling av högkvalitativt originalutbildningsmaterial, som även inkluderar tankeväckande, evidensbaserade åsiktsartiklar, intervjuer med globala ledande åsiktsbildare och vårdpersonal som jobbar med medicinsk cannabis inom vårdrelaterade yrken, med mera. Ytterligare typer av medieinnehåll (poddsändningar, video-intervjuer etc.) förväntas introduceras allteftersom tidskriften växer i popularitet och läsare.

Tidsskriften grundades av Aureum Life i slutet av februari 2023 efter att Stefan Broselid, Medical Advisor för koncernen, tog initiativet till att starta upp utbildningskanalen. Med sin gedigna forskningsbakgrund, tidigare erfarenhet av utbildning och fortbildning, samt stora passion för och kunskap inom det endokannabinoida systemet, har Stefan ambitionen att göra tidskriften till en pålitlig och lärorik internationell medicinsk nyhetsportal för dem som vill fördjupa sig inom medicinsk cannabis och dess effekter på hälsa och sjukdom. Genom att tidskriften ständigt utvecklas och presenterar nya typer av innehåll, strävar Stefan efter att göra Aurea Care Medical Science Journal till en viktig och seriös plattform för utbildning och diskussioner inom ämnet.

Läs en av Aurea Care Science Medical Journals populäraste åsiktsartiklar som får den direktöversatta svenska titeln: ”Den oförsvarliga och oacceptabla fördröjningen: Frånvaron av det endokannabinoida systemet i medicinska läroböcker och medicinsk utbildning”.

Annons