Aurea Care söker testpersoner för ett pilottest med inhalator för Medicinsk Cannabis

Är du medicinsk cannabispatient och har torkade växtdelar förskrivet av svensk sjukvård som en del av din nuvarande farmakoterapi? Så kan du nu ansöka om att bli testperson för den medicinsktekniska inhalatorn ”Panacea Inhaler” från Oleo.

Det svenska pilotprojektet har för avsikt att starta den 1 oktober 2023 och kommer att pågå i 4 månader för smärtpatienter med medicinska cannabis på recept i form av torkade växtdelar som tillverkas av det nederländska GMP certifierade bolaget Bedrocan med uppdrag av den nederländska statens hälso- sjukvårdsförvaltning.

Mer om Panacea Inhaler

Oleos Panacea-inhalator är en digital inhalator för torra örter och finns tillgänglig sedan juli 2022 på Irland där den redan är godkänd som en medicinskteknisk utrustning för irländska cannabispatienter.

Panacea erbjuder det optimala temperaturintervallet från 100°C och slutar vid 230°C (212°F – 446°F). Konvektionsvärmaren behöver bara 30 sekunder för att snabbt värma upp torkat växtmaterial.

Panacea-inhalatorn kan gå igenom 10 sessioner per laddning.

Munstycket är tillverkat av livsmedelskvalitetsgodkännande material av högsta kvalitet. Detta i kombination med en isolerad luftväg producerar ren nedkyld och jämn ånga.

Enkla magnetiska anslutningar möjliggör snabb och enkel montering av munstycket och tillbehören. Det utfällbara munstycket skapar en smygande design med låg profil som har användarvänlighet i åtanke.

Oloes Panacea inhaler kommer att kunna användas med tillhörande app ”Oleo Care”.

  • Oleo Care spårar din medicinska cannabisbehandling. Du kan logga livesessioner när produkten inhaleras eller tidigare sessioner.
  • Loggningssessioner skapar verkliga data för att spåra och övervaka dina symtom, dosering och enkelt rapportera biverkningar till din vårdgivare.
  • Din läkare kommer via appen att ha full översyn av din behandling, vilket kommer kunna förbättra din dosering och minska eventuella biverkningar genom justering av ditt läkemedel.

Nästa version av Oleos inhalator planeras att levereras med färdigförpackade kapslar med Bedrocans torkade växtmaterial.

Aurea Cares läkare hoppas på att vara med i utvecklingsfasen av Oleos kommande medicinsktekniska produkter för att kunna utveckla en inhalator för optimal säkerhet och bästa smärtstillande effekt både för patient och läkare och man har för avsikt att kunna erbjuda detta till svenska cannabispatienter under högkostnadsskyddet om ca 1 år.

Önskar du bli testperson för Oloes Panacea inhaler, skicka in ditt intresse här.

Eller maila direkt till pilotprojekt@aureacare.se.

Oleo Panacea Inhaler finns även tillgängligt att köpa här.


Här är två spännande artiklar från Aurea Care Medical Science Journal som vi vill dela med oss av till er i detta nyhetsbrev:

Justering av det endocannabinoida systemet: Livsstilsfaktorer och deras inverkan på ECS-ton.

Denna artikel utforskar hur olika livsstilsfaktorer, inklusive kost, motion och stresshantering, kan påverka vårt endokannabinoida system (ECS), ett viktigt biologiskt system som spelar en central roll i att upprätthålla kroppens balans.

Evidensbaserade interventioner för ECS-balans.

I denna artikel dyker ACMSJ djupare in i forskningen kring specifika interventioner som kan hjälpa till att balansera ECS. Artikeln täcker ett brett spektrum av ämnen, från kostval som Medelhavsdieten och periodisk fasta, till fysisk aktivitet och stresshanteringstekniker.
Dessa artiklar ger värdefulla insikter i hur vi alla kan ta mer aktiv roller för att upprätthålla balansen i våra endokannabinoida system, vilket kan främja både hälsa och välbefinnande. Utforska dem för att lära dig mer om andra evidensbaserade tillvägagångssätt, utöver medicinsk cannabis, som kan hjälpa ditt ECS i balans.